خانه / خانواده (طلاق) / مهریه در طلاق بائن

مهریه در طلاق بائن

مهریه در طلاق بائن

مبحث مهریه یکی از مهم ترین موارد در زمان طلاق زوجین است. اصلی ترین حقوق زوجه، مهریه بوده که هر زمان که بخواهد در طول زندگی مشترک می‌تواند آن را از زوج مطالبه کند.

زوجه از زمان عقد نکاح، مالک مهریه شده و حق هر گونه تصرفی را در آن دارد. یکی از انواع طلاق در قانون مدنی، طلاق بائن است که در این مقاله از موسسه حقوقی دادسو قصد داریم به بررسی مهریه در طلاق بائن بپردازیم، بنابراین با ما همراه باشید.

طلاق بائن چیست؟

بر اساس ماده ۱۱۴۴ قانون مدنی، طلاق بائن، طلاقی است که در مدت عده، زوج حق بازگشت ندارد. طلاق بائن دارای انواع مختلفی است. برای نمونه در یکی از انواع طلاق بائن، زوج تقاضای طلاق داده، سپس حکم طلاق توسط دادگاه خانواده صادر می‌شود و زوجه یائسه است یا زوجه در هنگام درخواست طلاق از طرف مرد، باکره است.

همچنین اگر زوجین 3 مرتبه از یکدیگر طلاق بگیرند و مجدداً ازدواج کنند یا در زمان عده طلاق، به همدیگر رجوع کنند، برای سومین بار طلاق آنها، طلاق بائن محسوب می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات کامل تر درباره عده طلاق بائن به بلاگ دادسو مراجعه کنید.

انواع طلاق بائن چیست؟

طلاق بائن، بر طبق ماده 1145 قانون مدنی، دارای 5 نوع است که در ادامه به بررسی هر یک از آنها می‌پردازیم.

طلاق بائن غیرمدخوله

طلاق بائن غیرمدخوله طلاقی است که زوجین قبل از برقراری رابطه جنسی از یکدیگر جدا می‌شوند. بر اساس قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده، اگر چه مهریه حق قانونی زوجه است و هر زمان که بخواهد، حق مطالبه آن را دارد اما نیمی از مهریه در طلاق بائن غیرمدخوله به زوجه تعلق می‌گیرد.

طلاق بائن یائسه

در هنگام طلاق اگر زوجه یائسه باشد، طلاق زوجین بائن بوده و زوج حق رجوع به زوجه را ندارد. همچنین در این نوع طلاق، زوجه حق مطالبه مهریه را دارد.

طلاق بائن خلع

یکی دیگر از انواع طلاق بائن، طلاق خلع بوده که در این نوع طلاق، زوجه به سبب نفرتی که نسبت به زوج دارد، مهریه را به طور کامل یا بخشی از آن را به زوج بخشیده تا رضایت زوج را برای طلاق به دست آورد. بنابراین در این نوع طلاق، بذل و بخشش مهریه به زوج اجباری خواهد بود.

طلاق بائن مبارات

طلاق بائن مبارات شبیه به طلاق بائن خلع است، به این صورت که زوجه برای جلب رضایت زوج، مهریه خود را به طور کامل یا بخشی از آن را به زوج می‌بخشد. تنها تفاوت این دو طلاق در این است که در طلاق خلع، کراهت و تنفر وجود دارد و مهریه ای که زوجه به زوج می‌بخشد، نباید بیشتر از مهریه زوجه باشد. اما در طلاق بائن مبارات، به تناسب مهریه ای که از سمت زوجه، بخشیده می‌شود، مهریه به زوجه تعلق نمی‌گیرد.

طلاق بائن پس از سه وصلت

اگر زوج، زوجه را در طول زندگی مشترک سه مرتبه طلاق دهد و بعد از هر مرتبه، به یکدیگر رجوع کرده یا ازدواج مجدد کنند، در مرتبه سوم، نوع طلاق، طلاق بائن است. در طلاق بائن پس از 3 وصلت مهریه به زوجه تعلق می‌گیرد.

مهریه در طلاق بائن چگونه تعیین می شود؟

مهریه در طلاق بائن به این صورت است که اگر زوجین با طلاق توافقی از یکدیگر جدا شوند، در مورد مهریه نیز به توافق می‌رسند. در این توافق زوجه یا مهریه خود را دریافت می‌کند یا به طور کامل آن را به زوج می‌بخشد.

بنابراین زوجه در هر صورتی حق مطالبه مهریه را دارد و نوع طلاق در دریافت مهریه تأثیری نخواهد داشت. در مجموع مهریه در طلاق بائن، به زوجه تعلق می‌گیرد و تنها در برخی از انواع طلاق بائن نظیر طلاق بائن غیرمدخوله و طلاق مبارات، میزان مهریه کمتر می‌شود.

در این اپیزود، تمامی سوالات احتمالی شما در زمینه طلاق توافقی و حق طلاق پاسخ داده شده است.

وکیل طلاق بائن

مؤسسه حقوقی دادسو با بهره گیری از بهترین وکلا و مشاوران حقوقی، به کاربران خود در حوزه‌های مختلف حقوقی دعاوی خانواده نظیر طلاق، حق طلاق، مهریه، مطالبه نفقه، حضانت و غیره مشاوره رایگان ارائه می‌دهد.

بنابراین اگر به یک وکیل طلاق بائن برای مشاوره و راهنمایی نیاز دارید با مؤسسه حقوقی دادسو ارتباط برقرار کرده و از خدمات این مجموعه استفاده نمایید.

سوالات متداول

آیا مهریه در طلاق بائن به زن تعلق می‌گیرد؟

بله، مهریه در طلاق بائن به زن تعلق می‌گیرد، تنها در برخی از انواع طلاق نظیر طلاق بائن غیرمدخوله، مهریه کمتری زوجه دریافت می‌کند.

بذل و بخشش مهریه در طلاق بائن به چه صورت است؟

بذل و بخشش مهریه در طلاق بائن اختیاری بوده و تنها در طلاق بائن خلع و طلاق بائن مبارات اجباری است.

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در تلگرام دنبال کنید

برای اطلاع از آخرین اخبار دادسو را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

تحریریه دادسو

این مقاله توسط تیم تحریریه دادسو گردآوری، تنظیم و تحریر شده است.
اعضای تحریریه در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات کاربران سایت، همه روزه مقالات کاربردی در حوزه فعالیت‌های دادسو منتشر و بروز رسانی می نمایند. لازم به ذکر است که این مقالات هیچ وقت جای مشاوره با وکیل متخصص را نخواهد گرفت. در صورت تمایل برای مشاوره با وکیل با دادسو در ارتباط باشید.

3 پاسخ
  1. سلام شوهرم سال قبل یک واحد آپارتملن رو در قبال مهریه و سایر حقوق به نام من زده و سند رسمی آپارتمان بنام من هست. و یک اقرارنامه هم در مورد دریافت مهریه در دفترخانه ثبت کردیم . امسال برای درخواست طلاق توافقی وکیل گرفتیم و حکم طلاق توافقی بائن خلعی صادر شده . با اینکه مدارک دریافت مهریه رو به وکیل داده بودم ولی در حکم نوشته شده زوجه مهریه و حق و حقوق خود را به زوج بذل نموده و زوج با قبول بذل او را طلاق می دهد. وکیل بدون اطلاع ما قطعیت رای را هم گرفته و حق هرگونه اعتراض و فرجام خواهی رو از طرف ما سلب نموده . هنوز سه ماه فرصت داریم تا برای صیغه طلاق به دفترخانه برویم . آیا این رای و این نوع طلاق (بائن خلعی) صحیح می باشد؟ و مشکلی پیش نمیاد؟

  2. سلام وقت بخیر ببخشید یه سوال داشتم در طلاق. بائن من بخشی از مهریه خودمو به شوهرم بخشیدم مابقیشو رو چطور میتونم بگیرم ؟؟

    1. سلام، وقت بخیر
      می توانند با داشتن وکیل مهریه به راحتی اقدام کنید برای گرفتن مهریه
      اگر به وکیل مهریه نیاز دارید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *