- انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای
- بین ۱۰ تا ۳۰ روز کاری
- توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده
- مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید
یکی از تلخ ترین اتفاقات ناگوار در زندگی مشترک برای زوجین، اتمام زندگی زناشویی و طلاق است. در برخی از زندگیهای مشترک به علت عدم تحمل زوجین برای ادامه زندگی، زن و مرد تصمیم به طلاق و جدایی گرفته و با مراجعه به دادگاه خانواده و ارائه درخواست طلاق به زندگی زناشویی خود خاتمه میدهند.
گاهی اوقات این اتفاق ناگوار در زمان بارداری زن رخ میدهد، به گونه ای که زن و مرد قادر به زندگی با یکدیگر نبوده و تصمیم به طلاق در این دوران میگیرند.
در این مقاله از موسسه حقوقی دادسو قصد داریم شرایط طلاق زن باردار و عده طلاق زن حامله را مورد بررسی قرار دهیم. بنابراین با ما همراه باشید و برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه طلاق زن باردار به صورت توافقی با وکیل طلاق توافقی و کارشناسان حقوقی دادسو از طریق تماس رایگان ارتباط برقرار نمایید.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
آیا زن حامله را می توان طلاق داد؟
برای طلاق زن حامله از نظر شرعی و قانونی مانعی وجود ندارد. بنابراین در درخواست طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن یا طلاق توافقی، اگر زن باردار باشد، نیز میتوانند به دادگاه خانواده مراجعه و حکم طلاق یا گواهی عدم امکان سازش را دریافت کنند.
بنابراین درخواست طلاق و جدایی از زن حامله با درخواست طلاق در زمانی که زن باردار نیست، شبیه به یکدیگر بوده و تنها تفاوت آنها در مدت زمان نگهداری عده زن است. زیرا زن باردار باید بر اساس قانون حمایت از خانواده و موازین شرعی اسلام، تا زمان وضع حمل و زایمان، عده را نگه دارد.

شرایط طلاق زن حامله چیست؟
پروسه طلاق زن حامله نیز مانند انواع طلاق، با ارائه درخواست طلاق به دادگاه خانواده آغاز میگردد. سپس قانون گذار در دادگاه خانواده با بررسی دادخواست طلاق زن و مرد، زوجین را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع داده و آنها را به صلح و سازش دعوت مینماید.
زوجین بعد از گذراندن جلسات مشاوره اگر از تصمیم خود صرفه نظر نکرده باشند، قانون گذار با توجه به شرایط پرونده طلاق، حکم نهایی را صادر مینماید. شرایط طلاق زن حامله نیز به همین منوال است. تنها تفاوت در روند طلاق زن باردار این است که اگر زن و مرد بخواهند به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند، باید درباره مواردی نظیر حضانت فرزند، هزینههای زایمان و نفقه زن نیز به توافق برسند.
طلاق زن باردار از طرف خودش
بر اساس قوانین و موازین شرعی اسلام، حق طلاق در ایران با مرد است.
مطابق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی «مرد میتواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون، با مراجعه به دادگاه، تقاضای طلاق همسرش را بنماید.» اما زن نیز با توجه به مواردی که در قانون حمایت از خانواده بیان شده از جمله یکی از شروط ۱۲گانه ضمن عقد، عدم پرداخت نفقه زن، اعتیاد مرد، ازدواج مجدد مرد، غیبت شوهر بیش از چهار سال، یکی از موارد عسر و حرج و داشتن وکالت در طلاق، میتواند درخواست طلاق از همسر خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد.
قانون گذار بعد از بررسی دلایل محکمه پسند و قانونی زن برای درخواست طلاق، با درخواست زن موافقت کرده و حکم طلاق را صادر میکند. بنابراین میان درخواست طلاق از طرف زن حامله و زن غیر باردار تفاوتی وجود ندارد.
طلاق زن باردار به صورت توافقی
در طلاق توافقی زن و مرد با توافق یکدیگر تصمیم به جدایی و طلاق میگیرند. زوجین در این نوع طلاق همچنین بر سر مواردی از جمله حقوق مالی زن نظیر مهریه، نفقه، اجرت المثل و غیره به توافق میرسند. سپس درخواست طلاق توافقی خود را به دادگاه خانواده تقدیم میکنند. دادگاه خانواده بعد از بررسی پرونده و گواهی عدم سازش زوجین به صورت توافقی، رأی نهایی را صادر میکند.
بنابراین تنظیم درخواست طلاق توافقی ربطی به باردار یا عدم بارداری زن برای طلاق نداشته و زوجین تنها باید درباره مواردی مانند هزینههای زایمان، نفقه زن و حضانت فرزند به توافق برسند.
طلاق زن باردار از طرف مرد
طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی کشور، مرد در هر زمانی میتواند درخواست خود مبنی بر طلاق از همسرش را به دادگاه خانواده تقدیم نماید. اما مرد قبل از اقدام و ارائه درخواست طلاق به دادگاه خانواده، موظف است تمام حق و حقوق قانونی زن، اعم از مهریه، نفقه، اجرت المثل، تنصیف اموال مرد و نحله را به زن بپردازد.
بنابراین طلاق زن باردار از طرف مرد یا عدم بارداری زن تفاوتی نداشته و مرد در هر صورت موظف به پرداخت تمام حقوق مالی زن قبل از تقدیم درخواست طلاق به دادگاه خانواده است.

مدارک لازم برای طلاق زن حامله کدامند؟
مدارک لازم برای طلاق زن باردار عبارتند از:
- اصل سند ازدواج یا رونوشت آن
- اصل کارت شناسایی
- گواهی ثبت در سامانه خدمات الکترونیک قضایی
- گواهی مرکز مشاوره مبنی بر عدم انصراف از طلاق
- گواهی پزشک برای اثبات بارداری زن
عده طلاق زن باردار
مطابق با ماده ۱۱۵۳ قانون مدنی «عده طلاق و فسخ نکاح و بذل مدت و انقضاء آن در مورد زن حامله تا وضع حمل است.» بنابراین عده زن باردار بر اساس موازین شرعی و قوانین مدنی کشور تا زمان وضع حمل بوده و خانم باید از ازدواج مجدد در این دوران خودداری نماید.
بنابر آنچه در این مقاله از مجله حقوقی دادسو درباره طلاق زن باردار بیان کردیم، باردار بودن زن مانعی برای عدم طلاق از طرف مرد یا عدم درخواست طلاق از طرف زن نمیشود. تنها تفاوت طلاق زن باردار با طلاقهای دیگر، توجه به نفقه، هزینههای زایمان و حضات فرزند است که زن و مرد باید در هنگام طلاق با یکدیگر بر سر این موارد به توافق برسند.
برای دریافت مشاوره در زمینه طلاق زن حامله پیشنهاد میکنیم با مشاوران حقوقی مجرب و متخصص در مؤسسه حقوقی دادسو ارتباط برقرار نمایید.
سؤالات متداول
آیا زن حامله را میتوان طلاق داد؟
بله، بر اساس قانون حمایت از خانواده زن باردار را نیز میتوان طلاق داد و تفاوت طلاق زن باردار در تعیین تکلیف کردن مواردی نظیر نفقه زن، هزینههای زایمان، حضانت فرزند و مدت زمان عده زن است.
مدارک لازم برای طلاق زن حامله کدامند؟
مدارک طلاق برای طلاق زن باردار شامل مواردی نظیر اصل سند ازدواج یا رونوشت آن، اصل کارت شناسایی، گواهی ثبت در سامانه خدمات الکترونیک قضایی، گواهی مرکز مشاوره مبنی بر عدم انصراف از طلاق و گواهی پزشک برای اثبات بارداری زن میشود.
طلاق زن باردار از طرف مرد به چه صورت است؟
بر طبق قانون مدنی و موازین شرعی اسلام، حق طلاق با مرد بوده و در هر زمانی که بخواهد، حق طلاق همسر خود را دارد، تنها باید قبل از ارائه درخواست طلاق همسر خود به دادگاه خانواده، تمام حق و حقوق مالی زن را به طور کامل بپردازد.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.
1 دیدگاه برای “طلاق زن باردار ”
مفید و کاربردی 😏