انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق |
بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای |
بین ۱۵ تا ۳۰ روز کاری |
توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده |
مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام |
برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید |
در این مقاله قرار است به صورت کامل درباره مراحل طلاق توافقی صحبت کنیم که این مراحل میتواند با حضور وکیل طلاق توافقی و یا بدون حضور وکیل صورت بگیرد. همانطور که از اسم آن پیداست طلاق توافقی بر اساس توافقات خانم و آقا اتفاق میافتد پس با توجه به این موضوع معمولا دعوا و بحثهای معمول در پروسه طلاق کمتر اتفاق میافتد.
اولین و مهمترین نکته در طلاق توافقی، توافق بر سر موضوعاتی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزند (در صورت وجود) و مشخص کردن اموال مشترک است. برای انجام این نوع از طلاق هم میتوانید وکیل داشته باشید و هم میتوانید خود امور طلاق را انجام دهید ولی بهتر است بدانید که انجام این مراحل بدون حضور وکیل میتواند زمان بیشتر نیاز داشته باشد.
دادسو -- فرم درخواست مشاوره کلی
مراحل در طلاق توافقی به ترتیب
همانطور که گفتیم اولین مرحله توافقات زن و شوهر بر سر موضوعات مربوطه میباشد. برای مثال میتوانند توافق کنند که زن همهی مهریه خود را ببخشد، همهی آن را دریافت کند، بخشی از آن را ببخشد و بخشی را دریافت کند. همچنین بر سر موارد دیگر نظیر نفقه نیز زوجین باید به توافق برسند.
برای حضانت فرزند میتوانند توافق کنند که بر اساس سنی که قانون مشخص کرده یعنی تا دختر تا ۷ سالگی با مادر و ۷ تا ۹ سالگی با پدر و پسر تا ۷ سالگی با مادر و ۷ تا پانزده سالگی نزد پدر خود بماند. یا توافق کنند که تمام مدت با مادر یا پدر بماند. موضوع نفقه هم به شرایط خانم و آقا بستگی دارد.
بعد از توافقات باید هر کدام در سامانه تصمیم ثبت نام کنند و اطلاهات هویتی خود را به صورت کامل وارد کنند، تا مراکز مشاورهی خود را انتخاب کنند. مشاوره در طلاق توافقی اجباری است و بسته به شرایط خانم و آقا و صلاح مرکز مشاوره تعداد جلسات مشخص میشود. برای مثال باید ۶ جلسه مشاوره بگذرانند که این جلسات به صورت یک جلسه در هفته برگزار میشود و حضور آقا و خانم در تمامی جلسات اجباریست و امکان طلاق توافقی بدون مشاوره وجود ندارد.
بعد از گذراندن جلسات مشاوره اگر تشخیص بر این بود که امکان ادامه زندگی مشترک وجود نداشت به مراکز غربالگری برای صدور حکم عدم امکان سازش معرفی میشوند تا با توجه به آن حکم دادخواست طلاق توافقی در دفاتر الکترونیک قضایی ثبت شود. ولی اگر تشخیص بر این بود که امیدی به ادامه زندگی هست، تعداد جلسات تغییر میکند.
برای ادامه مراحل طلاق توافقی در نهایت باید در جلسات دادگاه حضور پیدا کنند تا با بررسیهای کارشناس مربوطه اجازه طلاق را از دادگاه دریافت کنند. در این مرحله خانم باید آزمایش عدم بارداری دهد تا در صورت وجود فرزند تکلیف ایشان نیز مشخص شود. بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش و اجازه دادگاه، خانم و آقا میتوانند ظرف مدت سه ماه به دفاتر ازدواج و طلاق مراجعه کنند تا صیغه طلاق جاری شود.
قوانین طلاق توافقی
ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده در خصوص طلاق به شرح زیر است: ثبت طلاق و سایر موارد انحلال نکاح و نیز اعلام بطلان نکاح یا طلاق در دفاتر رسمی ازدواج و طلاق حسب مورد پس از صدور گواهی عدم امکان سازش یا حکم مربوط از سوی دادگاه مجاز است.
طلاق توافقی با وکیل
در این قسمت قرار است درباره مراحل طلاق توافقی با وکیل توضیح دهیم. بهتر است بدانید که هر چقدر هم طلاق بر اساس توافقات طلاق توافقی پیش بروند چون مراحل طولانی هستند ممکن است در ادامه پرونده مشکلات و تنشهایی برای دو طرف پیش آید که در روند پرونده تاثیر منفی بگذارد. پس حضور شخصی که آگاه به قوانین باشد میتواند بسیار کمک کنند باشد. به علاوه اگر شما وکیل برای انجام این کار داشته باشید دیگر نیاز به حضور شما در جلسات متعدد دادگاه نیست بعلاوه این که پرونده شما در زمان کمتری انجام میگیرد.
طلاق توافقی بدون وکیل
مراحل طلاق توافقی بدون وکیل تقریبا شبیه به موارد عنوان شده است که به صورت تیتر وارد مجددا برای شما توضیح میدهیم.
- ثبت نام در سامانه تصمیم
- شرکت در جلسات مشاوره اجباری
- تقدیم دادخواست طلاق توافقی به دفاتر الکترونیک قضایی
- شرکت در جلسات دادگاه
- شرکت در جلسات مشاوره دادگاه
- آزمایش عدم بارداری خانم
- دریافت گواهی عدم امکان سازش از دادگاه
- حضور در دفاتر ازدواج و طلاق برای جاری شدن صیغه طلاق

طلاق توافقی چقدر زمان می برد؟
معمولا کسانی که قصد انجام این کار را دارند دغدغه این موضوع را دارند که مراحل طلاق توافقی چقدر زمان میبرد. جواب این سوال ممکن است خیلی واضح نباشد. چرا که در وهله اول به این موضوع ربط دارد که خانم و آقا خودشان قصد اقدام برای این کار را دارند یا وکیلشان قرار است مراحل را پیش ببرد.
قرار است مهریه به خانم پرداخت شود یا خیر. جلسات مشاوره چطور پیش میروند و مسائل دیگر. پیشنهاد ما به شما این است که حتما قبل از اقدام به کاری با وکیل پایه یک دادگستری که تخصص انجام این کار را دارد صحبت کنید و یا با تماس با دادسو از کارشناسان حقوقی مشاوره تلفنی رایگان بگیرید.
طلاق توافقی در خارج از ایران
مراحل طلاق توافقی در خارج از ایران با داخل ایران کمی متفاوت است ولی به صورت کلی همهی ایرانیان برای انجام اموری مانند طلاق و ازدواج و … باید با قوانین ایران اقدام کنند. برای این کار میتوانند هم به فردی از اعضای خانواده وکالت دهند تا امور طلاقشان را پیش ببرد یا به وکیل قابل اعتمادی از طریق سامانه میخک وکالت دهند.
طلاق توافقی با وکالت نامه
در صورتی که خانم وکالت در طلاق یا همان حق طلاق از جانب آقا را داشته باشد باید همهی مراحل طلاق توافقی که گفته شده را انجام دهند. فقط باید به جای آقا وکیل بگیرند تا در مراحل طلاق حضور پیدا کنند. در این مورد باید آقا در جلسات اجباری مشاوره حضور پیدا کند.
طلاق توافقی بدون حضور زوجین
در این حالت باید خانم و آقا هر دو به وکلای خود وکالت انجام امور طلاق را بدهند تا به جای خانم و آقا طلاق توافقی را انجام دهند. با توجه به حدود اختیارات، وکیل حتی میتواند در دفتر ازدواج و طلاق هم برای جاری شدن صیغه طلاق حضور پیدا کند.
سوالات متداول
طلاق توافقی چیست؟
طلاق توافقی نوعی از طلاق است که طرفین برای جدایی و مسائلی از قبیل مهریه، نفقه و حضانت فرزند باهم به توافق رسیدهاند.
تکلیف مواردی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزند و جهیزیه در طلاق توافقی چیست؟
در طلاق توافقی زوج و زوجه باید بر سر این مسائل به توافق برسند و همه چیز به توافق زوجین بستگی دارد.
آیا برای طلاق توافقی باید وکیل داشته باشیم؟
خیر؛ داشتن وکیل برای طلاق توافقی اجباری نیست اما یک وکیل حرفهای میتواند روند و مراحل طلاق به صورت توافقی را در زمان کمتری پیش ببرد.
دادسو چیست؟
دادسو یک موسسه حقوقی است که تمامی مجوزهای لازم را از کانون وکلای دادگستری مرکز، قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد اخذ کرده است. دادسو کلیه خدمات حقوقی، وکالتی و کنسولی را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میکند.
چگونه میتوانم با دادسو در ارتباط باشم؟
شما میتوانید از طریق واتساپ، تلگرام و یا تماس با شماره ۰۲۱۹۱۰۷۹۱۰۳ با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید. همکاران ما با حوصله پاسخگوی شما هستند.
چگونه می توانم با وکلای دادسو جلسه داشته باشم؟
جلسات مشاوره وکلای دادسو به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. برای برگزاری جلسه با وکلای دادسو با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا برای شما وقت ملاقات تنظیم کنند.
1 دیدگاه برای “مراحل طلاق توافقی چگونه است؟ ”
واقعا مراحل طلاق توافقی بسیار پیچیده هستش. من میخوام وکیل بگیرم. همسرم قبول نمی کنه. میگه هزینه نمی کنم. واقعا می ارزه این همه ادم علاف نشه. دوست من یک سال و نیمدرگیر طلاق توافی بود. اخرم نتونست. با وکیل ۲۰ روزه تموم شد. کار رو باید به کارپدون بسپاری